Meghalt Sean Connery

90 éves korában elhunyt Sean Connery, skót színész, James Bond első és ikonikus megformálója. A fia, Jason, azt nyilatkozta, hogy álmában érte a halál, és hogy régóta nem érezte jól magát.

Thomas Sean Connery 1930-ban született Edinburgh egyik kemény negyedében, 14 évesen ott hagyta az iskolát, hogy tejesemberként dolgozzon. 1948-ban belépett a Királyi Haditengerészethez, de később leszerelték egészségügyi okok miatt. 18 évesen testépítésbe kezdett, majd modellként tevékenykedett, és egy Mr. Univerzum versenyen is elindult, igaz, nem nyerte meg. Először kisebb tévés szerepekben tűnt föl, és tört egyre följebb a ranglétrán a mozifilmekbe, azonban az igazi sikert 30 évesen James Bond szerepe hozta meg neki, mellyel bebetonozta magát a sztárok közé.

Összesen hétszer öltötte magára a brit titkos ügynök szerepét, később olyan más, híres és elismert filmekben szerepelt, mint A rózsa neve vagy Aki legyőzte Al Caponét, amiért Oscar-díjjal is jutalmazták. A színészettől 2003-ban vonult vissza végleg A szövetség című filmmel.

A szintén színész Jason a BBC-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy apja a Bahamákon hunyt el, és hogy rengeteg szerette volt körülötte.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek