Megháromszorozta utasainak számát a Pozsony-Komárom vonalon a Regiojet

regiojet

Három év alatt megháromszorozódott a vonattal utazók száma a Pozsony-Komárom vonalon. A modern Regiojet szerelvények egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, sokan választják autójuk helyett a vasúti közlekedést.

A magánvállalat 2012. március 4-étől szállít utasokat a főváros és Komárom között, korábban a vonalon az állami vasúttársaság szerelvényei közlekedtek. Míg a ZZSSK járataival összesen 790 ezren utaztak egy év alatt a két város között, a Regiojet már működésének első évében ennél félmillióval magasabb utasszámot mutatott fel. A tendencia a következő években is folytatódott, így a magántársaságot immár háromszor annyian választják, mint amennyien valaha utaztak a Szlovák Államvasutak járatain a délnyugat-szlovákiai vonalon.

Radim Jančura, a Regiojet tulajdonosa szerint a számok megmutatták, hogy Szlovákiában másképp is el lehet képzelni a vasúti közlekedést, színvonalas szolgáltatásokkal pedig sikerül rávenni az embereket a tömegközlekedésre. A Regiojet minden vasúti megállóval rendelkező községet vonzóvá tesz, hiszen fontos szempont a Pozsony környéki ingatlanok vásárlói számára, hogy az adott településen megállnak-e a modern szerelvények.

A Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom vonalon naponta 15 pár alacsony padlós, internet-hozzáférést biztosító Regiojet vonat közlekedik, a társaság ezen kívül a Pozsony-Zsolna-Kassa vonalon is üzemeltet járatokat, Pozsony, Nyitra és Besztercebánya közt pedig Regiojet autóbuszok szállítják az utasokat.

(Forrás: teraz.sk)

 

Vélemény, hozzászólás?