Meghosszabbították a soroksári futónő megölésével gyanúsított férfi letartóztatását

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2019. április 4-én meghozott végzésében meghosszabbította az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását.

A letartóztatás a végzés szerint az elsőfokú bíróság határozatáig, de legfeljebb 2019. június 7-ig tart.

A rendelkezésre álló adatok alapján a terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. szeptember 25-én este Budapest XXIII. kerületében egy füves-bokros területen a sértettet szexuális célzattal, brutálisan, az emberi méltóság mély megalázásával megölte, majd a sértett tulajdonát képező tárgyakat magával vitte. A nyomozó hatóság a terheltet aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja.

A gyanúsított 2013. október 25-től folyamatosan fogvatartásban van. Letartóztatását legutóbb a Budai Központi Kerületi Bíróság végzéssel hosszabbította meg 2019. április 7-ig. A végzést a Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság helybenhagyta. A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a gyanúsított letartóztatását hosszabbítsa meg – az indítvány a Budai Központi Kerületi Bíróság szerint megalapozott.

Figyelemmel a gyanúsított aggályos személyi körülményeire, életvitelére, valamint a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, továbbá a kiszabható – akár életfogytig tartó – büntetés nagyságára, változatlanul megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a hatóság számára elérhetetlenné válna. Az indokolás szerint megállapítható továbbá az is, hogy korábbi elítélései nem tartották vissza a gyanú szerinti, majd azt követően újabb bűncselekmény elkövetésétől, így esetében továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A végzés nem végleges.


Hasonló cikkek