Mégis megrendezik az idei Aranyszem Operatőr Fesztivált

A támogatóknak köszönhetően 2017 júniusában 13. alkalommal is megrendezik az Aranyszem Operatőr Fesztivált. Novák Emil, Magyar Filmakadémia elnöke és a fesztivál alapítója novemberben jelentette be, hogy tizenkét év után megszűnik a mustra.

A szervezők MTI-hez eljutatott közleménye szerint a nevezéseket 12 kategóriában – többek között híranyagok, reklámok, zenés klippek, televíziós showműsorok és játékfilmek szekcióban – június 10-éig várják a HSC Stábiskola internetes oldalán (www.stabiskola.hu) keresztül.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program jóvoltából az Aranyszem történetében harmadik alkalommal idén öt kategória győztesei – dokumentumfilm, kisjátékfilm, a természetfilm, tévéfilm, ismeretterjesztőfilm – pénzdíjban is részesülnek, összesen kétmillió forint összegben.

A céges támogatóknak köszönhetően a diák kategória győztesének 60 ezer dollár (16,6 millió forint) értékben kameracsomagot ajánlanak fel, míg Az év operatőre elismerés díjazottjának egy 10 ezer euró (azaz hárommillió forint) értékű kameracsomagot adnak majd át a fesztivál június 23-i díjátadó gáláján – áll a közleményben.

Novák Emil novemberben azt közölte az MTI-vel, hogy bár büszke az elmúlt 12 év eredményeire, “mindent a csúcson kell abbahagyni”, ezért nem rendezik meg többször az Aranyszem Operatőr Fesztivált.

 


Hasonló cikkek