Megismerhetik Móra Ferenc kedvenc virágait

Turisztikai táblákon mutatják be Kiskunfélegyháza értékeit abban bízva, hogy így majd jobban  megismerik a város fontos dolgait nem csak a turisták hanem a helybéliek is egyaránt.

Móra Ferenc kedvenc virágait, a város híres képzőművészeit és látnivalóit mutatják be azokon a hirdetőtáblákon, amelyeket a napokban helyeztek ki Kiskunfélegyháza központi tereire. A tájékoztatótáblákkal nemcsak a városba érkező turistákat, hanem a helybelieket is szeretnék megszólítani.

Rosta Ferenc alpolgármester beszámolt róla: hogy Móra Ferenc kedvenc virágai nemcsak kihelyezett táblán, hanem a város megújult közterein is visszaköszönnek. Ezekről még több tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a kihelyezett QR-kódok segítségével. A most kihelyezett három táblát hamarosan még négy követi és ezek közül egy a vasútállomás, egy másik pedig a buszpályaudvar közelébe kerül. A város térképe és azon elhelyezve a látnivalók szerepelnek majd rajtuk. Kihelyeznek még egy táblát a Hősök terére, amelynek az egyik oldala a tér látványosságairól, a híres platánsorról és a Fürdőszállóról mesél, míg a tábla másik oldalán ugyanezeket a látnivalókat régi képeken mutatják be. A hetedik tábla a Móra térre kerül, melynek egyik oldala Petőfi Sándor és Móra Ferenc életébe nyújt betekintés, míg a másikon régi képek idézik fel a két híresség emlékét.

Juhász Márta

Forrás: baon.hu

 

Hazai TükörPannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek