TOP Plusz: Megkezdődhetnek a fejlesztések Hajdú-Biharban

Megkezdődhetnek a fejlesztések Hajdú-Biharban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) forrásaiból – jelentette be a megyei közgyűlés elnöke a debreceni megyeházán kedden, amikor 35 település polgármesterének átadta a támogatási okiratot.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) jelezte: a megyei önkormányzat több mint 116 milliárd forintos keretéből 43-at Debrecen használhat fel, 73-at pedig a többi hajdú-bihari település.

Elmondta azt is, hogy az élhető települések programrészhez kötődően 78 kérelmet nyújtottak be 21,8 milliárd forint támogatási igénnyel, az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére 51 pályázó több mint 7 milliárd forint támogatást igényelt. A harmadik, gyermeknevelést támogató humáninfrastruktúra-fejlesztési pályázatra 17 támogatási kérelem érkezett, 3 milliárd forintra.

Pajna Zoltán közlése szerint a pályázatok elbírálása folyamatos, eddig a három területen 46 pályázati döntés született, 7 milliárd forint kifizetéséről.

A TOP Plusz kiemelt kezdeményezettje a Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési paktum 5,546 milliárd forint összeggel.

A program kiemelt célja – mondta -, hogy folytatódjon a megye munkaerőpiacán a munkahelyteremtést célzó intézkedések koordinációja a foglalkoztatás ösztönzéséért, az inaktív dolgozók eléréséért.

Ugyancsak kiemelt célként említette a megyei közgyűlés elnöke a négyszámjegyű utak fejlesztése Hajdú-Biharban: a programban kilenc útszakasz felújítása kezdődik meg az idén csaknem 8,5 milliárd forintos pályázati forrásból.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek