Megkezdődött a gyilkosság megrendelésével vádolt Pavol Rusko pere

A legnagyobb maffiafőnökök is felvonulnak. Korábbi miniszter Szlovákiában még nem állt bíróság előtt ilyen súlyos ügyben.

Pavol Rusko korábbi gazdasági minisztert, volt parlamenti alelnököt, az ANO párt elnöke, a Markíza televízió egykori vezetőjét azzal vádolják, hogy a szlovák alvilágban megrendelte egykori Markízás üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolását.

Korábbi miniszter és csúcspolitikus Szlovákiában még nem állt bíróság előtt ilyen súlyos ügyben. A tárgyalás során a bíróság beidézi a szlovák alvilág korábbi rettegett vezetőit, az életfogytiglani szabadságvesztését töltő Mikuláš Černákot és Róbert Lališt, valamint Černák korábbi jobbkezét, Kaštant is.

Rusko és Lališ tagadja a vádakat, a volt politikus szerint semmilyen haszna nem származott volna Volzová meggyilkolásából. Az ügy szálai még 1997-ig nyúlnak vissza. A gyilkosságra végül nem került sor, a rendőrség ugyanis Černákot más súlyos bűncselekmények miatt lecsukta. Volzová jelenleg Németországban él.

Černák és Kaštan állítja, személyesen tárgyaltak Ruskoval a gyilkosság megrendeléséről. Rusko akár életfogytiglant is kaphat.

Forrás: KÖRKÉP.SK

Nyitókép: Dnes24.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek