Megkezdődött a kampányidőszak Szlovákiában – ennyit költhetnek a pártok

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke hétfőn bejelentette a jövő évi parlamenti választások pontos dátumát, ezzel pedig kedden hivatalosan is kezdetét vette a kampányidőszak.

A soron következő parlamenti választások 2020. február 29-én, szombaton lesznek Szlovákiában. A kampányidőszak hivatalosan egy nappal a pontos dátum bejelentése után veszi kezdetét, nem hivatalosan azonban már hónapok óta zajlik.

A kampányidőszak 48 órával a választások kezdete előtt ér véget.

A tömörülések a kampány során legfeljebb 3 millió eurót használhatnak fel saját maguk népszerűsítésére és az egész finanszírozást úgynevezett trnaszparens számlán keresztül kell lebonyolítani.

A politikai pártoknak és koalícióknak a jelöltlistájukat legkésőbb december 1-ig kell leadniuk, továbbá ki kell fizetniük 17 ezer euró kauciót. Ezt az összeget azok a pártok kapják vissza, akik legalább 2 százalékot szereznek a megmérettetésen.

Forrás: TASR, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek