Megkezdődött a Sörfesztivál Miskolcon

Csütörtökön kezdetét vette a IV. Miskolci Sörfesztivál a Népkertben. Mielőtt a négy napon át tartó rendezvény megnyitotta volna kapuit, délelőtt még sor került egy zajszintmérésre, melyre a sajtó képviselői is hivatalosak voltak.

 

Zajszintmérés újságírók jelenlétében (PTV Fotó: Vona Ildikó)

 

Millei Lajos független igazságügyi szakértő körbejárta a helyszínt és a szomszédos utcákban méréseket végzett, amiről jegyzőkönyv is készült. Néhány hete az itt lakók aláírásokat gyűjtöttek és tiltakoztak a helyi önkormányzatnál a fesztivál megrendezése ellen, mert az esemény olyan mértékű zajjal jár, ami már komolyan zavarja őket.

A szakember elmondta: a jogszabály nappal nyolc órán keresztül 65 decibelt engedélyez, éjszaka pedig (23 órától hajnal 6-ig) 55 decibelt. A mostani mérés számadatai és a koncertek időtartama alapján végzett korrekciószámítás alapján ő a végső zajhatárt 69,6 decibelben állapította meg.

 

Fesztivál stand (PTV Fotó: Vona Ildikó)

 

Négy napon keresztül harminc magyar és külföldi előadó zenél majd a közönségnek. Több mint száz féle sört lehet kóstolni, különleges ételek és számtalan információs pult várja a látogatókat. Csütörtökön az Edda, Ádám és Éva, Vastag Csaba, valamint a Magna Cum Laude adott koncertet. Pénteken és szombaton folytatódik a sztárparádé. Érkezik többek közt: Demjén Ferenc, Charlie, Zoltán Erika, a Kozmix, az Ámokfutók, de itt lesz Mr.President, a La Bouche és a Culture Beat is.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek