Megkezdődött a tavaszi haltelepítés

A halgazdálkodás idén is fontos szerepet kap országszerte, így Csongrád – Csanád megyében is. A napokban 50 mázsa ponty került a folyókba, megkezdődött a tavaszi haltelepítés.

Mindig igyekszünk követni a Magyar Országos Horgászszövetség, valamint a  Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének munkáját, tevékenységét és a legfontosabb eseményekről be is számolunk. Most a tavaszi haltelepítésről adhatunk hírt. A Tiszába és a Marosba összesen 50 mázsa kifogható ponty került. Ennek eloszlása a nagyobb települések szerint a következő: Mindszenten, Makón és Szegeden tíz-tíz mázsa halat engedtek a vízbe, Csongrádnál pedig húsz mázsát.

A pontyon kívül másfajta halakat is telepítenek, de idén is az az elsődleges. Hiszen a telepítéseket a horgászok igényeihez igazítják, ám megfelelő szabályok szerint. A témát Bokor Károly, a horgászszövetség alelnöke így fejtette ki:

A jóváhagyott halgazdálkodási terv szerint telepít minden megyei szövetség. Olyan halakat szeretünk telepíteni, amelyeket a horgász mindjárt megfoghat, tehát a háromnyaras vagy piaci pontynak is mondott méretű halakat, amelyek mindenképpen fogható méretűek.A pontyok esetében a tavasz az egyik telepítési időszak, a másik pedig az őszi időszak, de a folyó biodiverzitása és a horgászigények miatt más fajok telepítése is fontos, mint például a márna vagy a kecsege.

A telepítések tehát már folyamatban vannak, és még várhatók is az idén.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek