Megkezdődött a vasárnapig mintegy hatvan programot kínáló pécsi Zsolnay Piknik

Megkezdődött pénteken a vasárnapig mintegy hatvan, jórészt szabadtéri kulturális programot – köztük a Budapest Bár és a Budapest Klezmer Band koncertjét – kínáló harmadik Zsolnay Piknik Pécsett.

A fanfármuzsikával és szappanbuborék-eregetéssel színesített megnyitón Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), a baranyai megyeszékhely polgármestere a rendezvény helyszínére utalva úgy fogalmazott: “mindig is tudtam, hogy Pécs egy kiválóan élhető város, de amióta a Zsolnay Kulturális Negyed megkezdte a működését, ez az érzésem egyre inkább erősödött, (.) pont az olyan alkalmak miatt, mint a mostani”.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) MTI-nek eljuttatott összegzése szerint a fesztivál két kiemelt programját, a Budapest Klezmer Band Tompos Kátyával közös pénteki, és a Budapest Bár szombati koncertjét leszámítva az eseményen ingyenes a részvétel.

Mint közölték, Fábián Juli dzsesszénekesnő, “a Zsolnay-negyed visszatérő vendége” szombaton lép fel a Bóbita Bánszínház szabadtéri színpadán. A Kozma Orsi Quartet “Best of” koncerttel érkezik Pécsre; a Jazzkívánságműsor című produkció keretében a Sárik Péter Trió Szőke Nikolettával a legkülönbözőbb műfajú dalokat dzsesszben adja elő – írták.

A ZSÖK tájékoztatása szerint a világzenét Tárkány Művek képviseli a pikniken, amelyen bemutatkozik a jazz-folk területéről jól ismert Dresch Mihály vonós kvartettje is.

Beszámoltak arról, hogy a piknikhangulatot még a retró könyvvásár és az olvasóliget is fokozza; a Pécsi Tudományegyetem – a negyedben működő – művészeti kara is megnyitja műtermeit.

A programok között kézműves foglalkozások, gyöngykészítő műhely, “gerillajóga” és pétanque is szerepel. A Bóbita Bábszínház Az ördögszántotta hegy és a Hamupipő című produkciói mellett csecsemőszínházi előadással is készül – olvasható az összefoglalóban, amely arra is kitért, hogy vasárnap Takáts Eszter és Juhász Kristóf tart interaktív zenés bábjátékot.

 

Vélemény, hozzászólás?