Megkezdték a felkészülést a tavaszi szezonra a DVTK labdarúgói

A téli szünet után egy átmozgató edzéssel kezdtek szerdán a Diósgyőr focistái, de előtte még Benczés Miklós sportigazgató és Horváth Ferenc vezetőedző sajtótájékoztatón beszélt a klubot érintő változásokról és tervekről.

DVTK sajtótájékoztató: Horváth Ferenc és Benczés Miklós / PTV Fotó: Vona Ildikó
Sajtótájékoztató: Horváth Ferenc és Benczés Miklós / PTV Fotó: Vona Ildikó

Négy új játékos érkezése várható és lesznek távozók. Nikházi Márk családi okokra hivatkozva jelezte távozási szándékát – mivel a klubvezetés nem gördített akadályt az eligazolás útjába-,  visszatérhet az MTK-hoz, Bognár István iránt pedig az FTC mellett több csapat is érdeklődik. Az érkezők között lehet a ferencvárosi Busai Attila, és tárgyalnak a romániai élvonalban játszó Fülöp Istvánnal is.

A csapat - az első idei szakmai megbeszélésre várva / PTV Fotó: Vona Ildikó
A csapat – az első idei szakmai megbeszélésre várva / PTV Fotó: Vona Ildikó

Benczés Miklós a tervekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: az első célkitűzés a Diósgyőr helyzetének stabilizálása az NB I-ben. Ezt követően el kell jutni a középmezőnyig – esetleg az élmezőny végére-, utána lehet nemzetközi szereplést érő helyezésekért küzdeni. Horváth Ferenc kiemelte, hogy stabilizálni kell a védekezést, még egységesebbnek és ütőképesebbnek kell lennie a csapatnak. Ennek érdekében tárgyalnak egy erőcsatárral, támadó középpályán vannak kiszemelt embereik, illetve szükség lenne szélső védőre. Ezekre a posztokra szeretnének játékost igazolni.

Kezdődik az edzés / PTV Fotó: Vona Ildikó
Kezdődik az edzés / PTV Fotó: Vona Ildikó

A sajtótájékoztatót követően a csapat tartott egy átmozgató edzést. Csütörtökön és pénteken alapos orvosi vizsgálaton esnek át a játékosok, majd szombaton következik a gyorsasági, fizikai felmérés, ahol Barney Lord erőnléti edző méri fel az állapotukat. A tervek szerint az együttes január 14-én játssza első felkészülési találkozóját. A hónap végén lesz külföldi edzőtáborozás is, idén azonban nem Török-, hanem Spanyolországban. Február 11-én Magyar Kupa-, február 18-án pedig már bajnoki mérkőzést játszanak a piros-fehérek.

Vélemény, hozzászólás?