Megmenthető-e még a párkapcsolatunk?

Sokan fogadják meg egy új év kezdetén, hogy rendezik társas kapcsolataikat…Mivel a test-lélek-szellem egysége fontos egy párkapcsolatban is, ezen alapulhat akár házasságunk megmentése is. Cikkünkben megnézzük, mi az a három tartóoszlop, amire építkezhetünk. 


1. TESTI VISZONYULÁSOK

Egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban alapvető a testiségben is megnyilvánuló harmónia, a saját és a másik testének elfogadása – még ha ez idővel változik is. Nem várhatom el például, hogy a párom majd az én kedvemért lefogy/megnöveszti a haját/megváltoztatja az öltözködési stílusát.

couple-last-and-now

A jó párkapcsolat nem a kilókon és a feszes bőrön múlik – a kölcsönös őszinteség, az odafigyelés és a fantázia megunhatatlanná teszi a partnert sok év múlva is.

  1. ÉLJÜNK LELKI ÉLETET!

Nem elég valakit szeretni, ha hosszú távon együtt tervezünk élni valakivel, az egész lényét ismernem kell, hibáival és hiányosságaival együtt. Őszintének lenni vele és ugyanezt el is várni és értékelni. Soha ne játszmázzunk!

Az egymás szokásainak kölcsönös tiszteletben tartása és elfogadása mellett az egyenlő mértékű alkalmazkodás is alapvető. Nem árt, ha tudunk kompromisszumot kötni – és a humorérzék is legalább ennyire lényeges.

Amiről soha ne feledkezzünk meg: haraggal vagy kétségekkel aludni menni nem szabad! Inkább mindent igyekezzük mihamarabb letisztázni, megbeszélni – akkor lesz igazán jó, pihentető az álmunk és kiegyensúlyozott a párkapcsolatunk.

  1. SZELLEM ÉS ÉRTELEM

Ide érthetjük a hasonló értékrendet (milyen elképzeléseink vannak az életről, a gyermekvállalásról, a pénzről, stb.), világnézeti, vallási és erkölcsi hitvallást. Az elgondolások idővel változhatnak és valamiben nem értünk egyet, az sem baj, feltéve, hogy képesek vagyunk tolerálni a különbözőségeinket.

couple-with-coffee

Ahogy az évek, évtizedek telnek, előfordulhat, hogy már sok mindent másképpen látunk. Lehet, hogy az egyik fél szeretne még fejlődni még valamilyen életterületen, és nem mindegy, hogy ebben mennyire támogat a párunk? Vannak-e még közös érdeklődési területek közöttünk? Ha olykor úgy tűnhet, hogy nem, azért csak ássunk a mélyre! Ehhez csak az kell, hogy próbáljuk egy kicsit a másik szemüvegén keresztül szemlélni a világot…

Képek forrásai:

www.mirror.co.ukshutterstock.com

 

 


Hasonló cikkek