Megnyílt a az új Puskás aréna

Megnyílt az új Puskás Aréna, az ország legnagyobb sportlétesítménye. Két és fél év alatt épült fel és megfelel a mai kor minden követelményének. Több mint 67 ezer ülőhely van benne, de koncertek esetén akár nyolcvanezer embert is be tud majd fogadni.

Fürjes Balázs, budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos arról beszélt, a Puskás Aréna több mint stadion, a cél az volt, hogy ne csupán labdarúgó mérkőzésekre legyen alkalmas, hanem koncerteknek, konferenciáknak, kulturális előadásoknak is otthont adjon. Orbán Viktor közösségi oldalán tett közzé egy videót. A miniszterelnök a Puskás Aréna átadása kapcsán azt írta, Hajrá magyarok! – derül ki az M1 híradójából.

A miniszterelnök a közösségi oldalára – a megnyitó előtt néhány órával feltöltött videóban az építkezésben résztvevők, sportolók és sportvezetők között pattog a focilabda – Orbán Viktor csak annyit írt a videó címéhez, hogy Hajrá magyarok!

Fürjes Balázs, budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az M1-en arról beszélt, a Puskás Aréna több mint stadion, ami nem csupán labdarúgó mérkőzésekre alkalmas, hanem koncertekre és konferenciákra is. A kisfilmről pedig azt mondta, annak az az üzenete, hogy a foci és a Puskás Aréna mindenkié.

Itt megjelenik mindenki, megjelennek a gyerekek, akik rúgják a grundon, egy réten a labdát, az osztályteremben, megjelenik az iskolából a tanár és a takarító, akik egyaránt fontos szereplői az iskola életének, megjelennek pékek, kocsmázó emberek, munkások, akik építették a Puskás Arénát. És valóban összeköt mindannyiunkat a labda” – mondta Fürjes Balázs. Hozzátette, „az üzenet az egyszerű, a foci mindenkié, és a foci összeköt, a foci egyesíteni képes egy egész országot”.

Péntek délután négy órakor nyíltak meg a Puskás Aréna kapui, és birtokba vették a létesítményt a szurkolók, majd estére mind a 65 ezer férőhely megtelt.

A megnyitóra meghívták az egykori Népstadionban, illetve a régi Puskás Stadionban pályára lépő focistákat.

Ezután pedig megérkeztek az este főszereplői is. A magyar válogatott a stadion egybehangzó Ria- Ria Hungária rigmusra vonult pályára.

A Puskás Aréna avató ünnepségén felcsendült a 2016-os Európa-bajnokság szurkolói himnusza is. A Soho party-val az egész stadion együtt énekelte az Éjjel soha nem érhet véget című számot. A magyarság összetartozásának jelképeként pedig dunaszerdahelyi gyerekek adták elő a Szlovák DAC mérkőzéseken legendássá vált Nélküled című dalt.

A nyitómeccsen a magyar labdarúgó-válogatott az uruguayi csapattal játszik. A találkozó Gera Zoltán hivatalos búcsúmérkőzése is, így Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Kubatov Gábor, az FTC elnöke itt búcsúztatta a 97-szeres válogatott focistát.

A Himnuszok után a kezdő rúgást a Gera Zoltán és a 93 éves Nyikita Szimonjan közösen végezte el.

A korábbi hússzoros szovjet válogatott középpályás, 1953-ban a Népstadion avatásán, a Honvéd-Szpartak meccsen is pályára lépett. 66 évvel ezelőtt a Szpartak Moszkva csapatkapitányaként gólt is szerzett Puskásék ellen, a mérkőzés viszont akkor magyar győzelemmel zárult

 


Hasonló cikkek