Megnyílt a mezőkövesdi Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark

Megnyílt a mezőkövesdi Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark, a beruházást a borsodi város önkormányzata több mint 900 millió forintból valósította meg.

    Az önkormányzat az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismerteti: az új közösségi tér és egészségpark kialakításához  884,211 millió forint támogatást nyertek a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán. A fejlesztés összköltsége meghaladja a 909 millió forintot, amelyhez a város 25 millió forint önerőt biztosított.
A Zsóry Liget Gyógy- és Egészségpark a Zsóry fürdő főbejárata előtti téren és az arborétum területén épült, a szolgáltatásai térítésmentesen vehetőek igénybe minden évszakban.
A tájékoztatás szerint az arborétum zöld ligeteiben, terein, sétányain szabadtéri fitnesz, futókör, petanque-pálya, tajcsi-mező, jógatér, sétautak szolgálják a relaxálásra, sportolásra vágyókat.

Háromdimenziós aszfaltrajzok és fotópont teszi izgalmassá a teret, emellett páraszínpadot, ajándékboltot, kávézót, illemhelyet is kialakítottak, valamint a projekten belül megvásárolt Segway-eket és bicikliket is lehet kölcsönözni.
Az autóval érkezőknek ingyenes parkolókat alakítottak ki. A kerékpárral érkezőknek fedett kerékpártárolót épített az önkormányzat, valamint kiépültek az elektromos autók és kerékpárok töltési pontjai is.

A helyi és távolsági autóbusszal érkezőket új, fedett autóbuszmegálló fogadja – írták.
A családokat a játszópark várja a különböző korú gyermekeknek megfelelő játékokkal, továbbá egyedülálló növénytorony fény- és hangjátékkal, valamint a matyó népművészet színvilágát idéző filagória is létesült.
A Széchenyi 2020 programban létrejött projekt célja volt a gyógyhely egyediségére épülő profil kialakítása, a turisztikai szezon meghosszabbítása, a szabadidő eltöltésére megfelelő terek biztosítása minden generáció számára – közölték.


Hasonló cikkek