Megoperálják Ferenc pápát – nem lehet halogatni a műtétet

Ferenc pápán bélfali sérv miatt műtétet hajtanak végre, ami több napos kórházi tartózkodást igényel a római Gemelli klinikán – közölte Matteo Bruni szentszéki szóvivő miután az egyházfő megérkezett a kórházba.

 

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti Rómából: A szentszéki közlemény szerint a pápa a szerdai általános audiencia megtartása után ment a Vatikánból a közeli klinikára.

 

Illusztráció – Ferenc pápa a budapesti Kossuth téren bemutatott szentmisén 2023. április 30-án (Fotó:MTI/Máthé Zoltán)

 

A szentszéki szóvivő közölte, hogy a műtétet a délutáni órákban végzik. Teljes altatással laparotómiát, vagyis hasfali metszést hajtanak végre, és újraépítik a hasfalat protézis elhelyezésével. Az operáció szükségességét a pápát követő orvosi csapat erősítette meg, miután Ferenc pápa bélfali sérvben szenved, ami gyakori elzáródást okoz egyre erősebb fájdalommal.

 

A közlemény hozzátette, hogy a kórházi kezelés több napig eltarthat a műtétet követő felépülés biztosításához.

 

Ferenc pápán kedden végeztek vizsgálatokat a Gemelli egyik speciális osztályán, mely arról ismert, hogy a nukleáris orvostudomány diagnosztikai módszereit alkalmazza. A pápát március 29-től ugyanebben a kórházban kezelték néhány napig légúti fertőzés miatt.

Ferenc pápát 2021 júliusában ugyanebben a kórházban vastagbél-divertikulózis, magyarul bélfali sérv miatt operálták meg.

 

Forrás: MTI

Nyitókép:  Ferenc pápa 2021-ben (Fotó: MTI/ Fehér Bertalan)

Kövessen minket a Facebookon is!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek