Megszépül a csongrádi vasútállomás

Nagy összefogás zajlik a településen, hogy megszépítsék a Csongrád-Alsó kisállomást, mely gyakran az első dolog, amit megpillantanak a városba érkezők

Idén is a Vitalitásért és a Fiatalokért Egyesület tagjai szerveztek összefogást, hogy rendbe hozzák az évek alatt már megviseltté vált megállót. Korábban, 2015-ben már megtették ugyanezt, akkor virágokat és jókívánságokat festettek a falakra. Most más ötletük támadt, de ismét sok önkéntesre számítanak.

A terveink szerint egy nagy Csongrád-felirat és a város természetes és épített öröksége fog majd felkerülni a falakra: szeretnénk megjeleníteni Csongrád jellegzetes épületeit, a Körös-toroki strandot és a Belsőváros nádfedeles házait is – részletezte Kecskés-Szabó Gabriella, a Vitalitásért és Fiatalokért Egyesület szervezője az elképzeléseiket a delmagyar.hu-nak.

A szervezők elmondták azt is, hogy a padokat is lefestik, kijavítják és rendbe hozzák majd, valamint nagytakarítást is rendeznek. A munkával körülbelül két hét múlva lesznek kész, addigra ragyogni fog a terület.

De az összefogásban megbújik még egy kiemelendő, kifejezetten példás dolog. Idén sok kisiskolás és óvodás csoport is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ők is segítenek festeni, pakolni. Nagy szerepe van az ilyen összefogásoknak a kicsik életében, hiszen kezdettől fogva mások megsegítésére, rendre és figyelemre tanítja őket. Emellett csapatmunkára és önbecsülésre is ösztönöz. Hiszen minden apró ecsetvonással nyomot hagynak a közösségben, ott hagynak valamit az embereknek, ami szép és jó. Amit ők maguk készítettek. Így teljes körűen a közösség megbecsült tagjai lesznek a város legapróbb lakosai is.

Farkas Cs. Tekla

 


Hasonló cikkek