Megszólalt a miniszterelnök is: vállalni kell a felelősséget!

Peter Pellegrini kormányfő a Gorilla-üggyel összefüggő felvételek szereplőinek erkölcsi érzékére és felelősségtudatára apellálva felszólította a szóban forgó köztisztviselőket, hogy fontolják meg, továbbra is be akarják-e tölteni a hivatalukat.

Pellegrini ezt a hétfői kormányülés előtt jelentette ki a Marian Kočner, vállalkozó és Dobroslav Trnka volt főügyész közötti beszélgetésről kiszivárgott hangfelvételre reagálva. A miniszterelnök garantálta: senki sem fogja a rendőröket megakadályozni abban, hogy felelősségteljesen végezzék a munkájukat.

Pellegrini emlékeztetett, hogy a Gorilla-ügy, amely a képviselők megvásárlásáról és a privatizációról szólt, egy korábbi kormány ügye volt. Hozzátette, egyértelmű, hogy az ügyben érintettek egymást is zsarolták. A kormányfő hangsúlyozta a bíróságok és az ügyészségek megtisztításának szükségességét. Egyben felszólította az ellenzéket, hogy ne általánosítsák az egyéni kudarcokat, és ne sértsék meg ezáltal a tisztességes ügyészeket, rendőröket és bírókat. Úgy véli, az egyéni felelősöket kell pellengérre állítani.

A kormány kész segíteni, ha a bíróságoknak és az ügyészségnek olyan hatékony eszközökre van szükségük, amelyek hozzájárulnak a megtisztulásukhoz. Hozzátette, ha törvénymódosításra van szükség ahhoz, hogy a főügyész eljárhasson az ilyen esetekben, kész a javaslataikat kormányjavaslatokká átformálni, és gyorsított eljárásban a parlament elé terjeszteni.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek