Megszüntetik a szelektív hulladék gyűjtőket Kiskunhalason

A megnövekedett illegális hulladék lerakások miatt úgy  döntött Kiskunhalas vezetése, hogy megszüntetik a szelektív gyűjtő helyek legtöbbjét, csak egyetlen hely marad majd a településen.

Megszünteti a város különböző pontján működő szelektív hulladék-gyűjtő szigeteket az önkormányzat, erről döntött a halasi képviselő-testület. A határozat szerint egy szelektív gyűjtősziget marad a város területén, az ipari parkban lévő hulladékudvarban fog működni. Az intézkedésre azért van szükség, mert egyre áldatlanabb állapotok vannak az illegális szemétlerakások miatt a hulladékgyűjtő szigetek környékén az oda nem való szemétlerakások miatt.

Többek között megtalálhatóak voltak vécéülőkék, matracok építési törmelékek, melyeket illegálisan helyeztek el a lerakatban. Sajnálatos módon a térfigyelő kamera illetve az illegális cselekményért járó büntetés sem riasztotta vissza a lerakókat attól, hogy nem odavaló szemetet helyezzenek oda.

Ez a helyzet nem egyedülálló, rengetek település döntött a megszüntetés mellett mivel nem lehetett kordában tartani a lerakatokat. Több település döntött a lerakatok idegleges nyitva tartásáról, hogy csak meghatározott időben lehet felügyelet mellett használni a gyűjtőket.

Ezeknek a szelektívhulladék-gyűjtő szigeteknek a rendben és tisztán tartása komoly feladatot jelent a városi rendészetnek és a szemétszállítást végző szolgáltatónak is, úgy tapasztaljuk, hogy az elmúlt évek küzdelmei ellenére sem sikerült tisztán és rendben tartanunk ezeket a szigeteket– hangsúlyozta Fülöp Róbert polgármester, aki szerint a város tisztaságának megóvása érdekében a szemétgyűjtő szigetek felszámolása legkésőbb az idei év végéig megvalósul.

Forrás: baon.hu

Prokop S. Krisztina

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek