Megtalálták Marček kesztyűjét, amit a gyilkosság idején viselhetett

A rendőrség birtokába került egy speciális kesztyű, amelyet Miroslav Marček, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja viselhetett a lövés leadásakor.

A nyomozók Marček vallomása alapján találták meg a kesztyűt, miután beismerte, hogy ő lőtte le az oknyomozó újságírót és menyasszonyát. A kesztyűt annak az autónak a kesztyűtartójában hagyták, amellyel a gyilkosság napján az áldozatok nagymácsédi házához mentek.

Egy vastag, ellenálló anyagból készült kesztyűről van szó, amit Marček – állítása szerint – korábban a fegyverek kipróbálásakor viselt egyetlen alkalommal. A szakértők azt vizsgálják, Marček valóban úgy használta-e, ahogy azt a vallomásában elmondta.

Megtalálták azonban a gyilkos kabátját is, amely újabb ellentmondásos részlet a Kuciak-gyilkosság ügyében. A hatóságok azután jutottak erre a következtetésre, hogy megvizsgálták a térfigyelő kamerák felvételeit. A Markíza szerint ugyanis a kabát a másik gyanúsítotté, Tomáš Szabóé. A hatóságokkal együttműködő Andruskó Zoltán vallomása alapján korábban a rendőrség azt feltételezte, hogy Szabó volt a lövész, Marček pedig a segítője. Lehetséges, hogy a gyanúsítottak kabátot cseréltek, vagy valójában Szabó látható a felvételeken. Megvizsgálják Szabó és Marček járását és mozgását, hogy beazonosítsák, ki látható a felvételeken.

Forrás: JOJ TV, ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek