Megtévesztő ingatlanreklám miatt 3,5 millió forint bírságot szabott ki a GVH

Megtévesztő ingatlanreklám miatt 3,5 millió forint bírságot kell fizetnie a Hermina Happy Land projekt lakásait hirdető vállalkozáscsoportnak – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az MTI-vel kedden.

A GVH szerint a kifogásolt reklámok több szempontból is jogsértőek. Megtévesztőnek ítélték, hogy képmegosztó oldalak fényképeit tüntették föl úgy, mintha azok az épülő ingatlanokról készültek volna. Emellett a hirdetéseik több reklámüzenetét nem tudták alátámasztani, és az is jogszerűtlen, hogy a közösségi oldalukról törölték a számukra kedvezőtlen hozzászólásokat. A vélemények moderálása önmagában nem minősül tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak, de a kritikák egyoldalú törlése korlátozza a tájékozódás lehetőségét – mutatott rá a versenyhatóság. A Hermina Happy Land lakásait a Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft. és a Hermina BAU Hungary Ingatlanforgalmazó Kft. 2016 óta hirdeti.

A vállalatcsoportnak a bírság megfizetése mellett 30 napon belül a jogsértő kereskedelmi gyakorlatot is helyre kell igazítania – olvasható a közleményben.


Hasonló cikkek