Megugrottak a könyvek eladási számai

A The Guardian cikke szerint Angliában jócskán megemelkedtek a könyvek eladási számai, ahogy a karantén hatására az embereknek egyre több szabadideje van olvasni.

Múlt héten bezárt az Egyesült Királyság legnagyobb könyvesbolthálózata, a Waterstones, miután felelősségteljesen úgy döntöttek, nem kockáztatnak a koronavírus terjedése miatt; ez 400%-os emelkedést eredményezett az internetes könyvvásárlásaikban. A jelentések szerint ezeknek a túlnyomó részét olyan klasszikusok – sokszor a hosszúságuk miatt igen időigényesek – teszik ki, mint Gabriel García Márquez-től a Száz év magány és a Szerelem a kolera idején, Toni Morrison-tól A kedves vagy a Nagy Gatsby F. Scott Fiztgerald-tól.

Természetesen a sorból a modern klasszikusok sem maradhattak ki, mint a nemrég megjelent – és azonnal roppant sikeressé vált – Farkasbőrben-trilógia harmadik része Hillary Mantell-től, az 1984 Geroge Orwell-től vagy a Szolgálólány meséje Margaret Atwood-tól.

Gerorge R. R. Martin szerint is az egyik legjobb dolog, amit otthon lehet csinálni a karantén ideje alatt az az olvasás. A példa követendő lehet hazánkban is.

Forrás: The Guardian


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek