Megújult a sportöltöző Dusnokon

A gyermekorvosi rendelő két évvel ezelőtti megújulása után újabb középületet kapott ráncfelvarrást.

Dusnokon korszerűsítették a sportöltöző épületét közel 38 millió forintos támogatásból, melyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív program biztosított. A pályázatból a sportöltöző épületének energetikai felújítása is megvaló­sult – olvasható a baon.hu-n.

Mint írják, a 2019-es gyermekorvosi rendelő felújítása után a sportöltöző szépült meg: a hőszigetelés és nyílászárók cseréje mellett a fűtéskorszerűsítés is megtörtént a pályázat keretében. A tervezett felújítás célja az épület energiafelhasználásának csökkentése és általános állagmegóvása volt. Az épület esetében megtörtént a homlokzat és a zárófödém hőszigetelése 20 centiméteres ásványgyapottal. A pályázat keretében akadálymentes mosdót is kialakítottak a sportöltözőben.

A felújítás során az épület külső nyílászárórendszerét is kicserélték, korszerű hőszigetelésű nyílászárókat építettek be.

A tervezett korszerűsítés következtében az épület alaprajzi kialakítása, homlokzatképzése nem változott. Az épület kívülről esztétikus nemes vakolatot kapott. A pályázat keretében két új korszerű gázüzemű kondenzációs fali kazánt vásároltak indirekt fűtésű, álló kivitelű, 100 literes tárolóval.

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek