Megújult két bölcsőde Szolnokon

Csaknem 400 millió forint európai uniós forrásból megújult két bölcsőde Szolnokon.

A Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint az Aranyi Sándor úti bölcsőde fejlesztésére 47 millió forint, a Móra Ferenc úti bölcsőde korszerűsítésére 37 millió forint, a két intézmény energetikai fejlesztésére pedig 314 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program három pályázatán.

A szolnoki önkormányzat mintegy 10 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A kivitelezés befejeződött, az engedélyezések folyamatban vannak, az egyenként 112 férőhelyes intézményeket jövő márciustól vehetik majd újra birtokba a gyermekek. Hozzátették: férőhelybővítés nem volt a projekt része.

Mindkét intézménybe mintegy 80 gyermek jár.

A bölcsődékben a többi között hőszigetelték a homlokzatokat, felújították a tetőket, korszerűsítették a fűtést és a villamos hálózati rendszert.

A Móra úti épületben kicserélték a nyílászárókat, a padlóburkolatot, a vizesblokkok berendezési tárgyait, a terasz burkolatát. Akadálymentesítették az ingatlant.

Az Aranyi Sándor úti intézményben napelemes rendszert telepítettek. Megújult eszközökkel bővült a bölcsőde konyhája, kiépítettek egy új légtechnikai rendszert, és megújultak a csoportszobák is.


Hasonló cikkek