Kecskemét megújult nyári fesztivállal várja vendégeit

Június 22–26. között egy új fajta élményt nyújtó fesztivál elevenedik meg Kecskemét belvárosában. A régi Bor- és Pálinkafesztivál helyett egy újragondolt koncepció alapján Street Food – Street Art és Borsétányként jelenik meg a Hírös Agóra által szervezett nyári fesztivál. A részletekről csütörtök délután tartottak sajtótájékoztatót.

Barta Dóra, a Hírös Agóra kulturális központ ügyvezetője világvárosi pezsgést ígér a fesztiválra érkezőknek, legyenek azok baráti társaságok, családok, párok. A gasztronómiai élmények mellett a kultúra is megjelenik, zenei koncertek, utcai zenészek, valamint képzőművészeti alkotások, képzőművészek utcai alkotásai formájában.

A street foodok, azaz az utcán fogyasztható ételek világszerte régóta ugyanúgy szerves részét képezik a nagyvárosok életének, mint az utcán látható művészeti produkciók, a zenészek, táncosok, pantomimesek, vagy az utcán alkotó képzőművészek, a festők és grafikusok. Ezeknek a művészeknek a jelenléte teszi igazán pezsgővé és izgalmassá a városi életet. Ezt a feelinget, érzést szeretné elhozni Kecskemét Főterére a Hírös Agóra, június 22-26. között a Street Food – Street Art és Borsétány formájában.

A szervezők bíznak abban, hogy a város kulturális palettáján megjelenő újfajta fesztivál által új élettér és életforma születik.

A finom bor, az ízletes falatok mellett bárki élvezheti a körülötte születő művészi alkotásokat és az életre kelt produkciókat.

A sajtótájékoztatón Barta Dóra elmondta: az öt nap alatt 30 elem valósul meg. A sok újdonság mellett megőrzik a régi fesztivál hagyományainak egy részét, ami eddig is jól működött.

A Főtéren a Food Track-ekben, nagyon sokféle étel kérhető majd, a sóstól az édesen át a fagylaltig. Trendi kiülők, kiállókat lesznek, köztük több babzsák is helyet kap. A HA-Bárban pedig a minőségi borfogyasztáshoz teremtik meg a megfelelő körülményeket.

A fesztivál gasztronómiai kulturális vonalát erősíti majd a Deák téren, a Hírös Agóra előtt Magyar Sajtófotó vándorkiállítás, ahol 250 fotográfus 6000 fotójából látható válogatás, a szociofotóktól a természetfotókig. A zenei részből kiemelkednek az esti 20.30-kor kezdődő koncertek. Fellép többek között a 4 S Street, Péter Szabó Szilvia, Magna Cum Laude, Totoro, Little Gee, Nagy Adri és zenekara.

A zenei vonalat erősítik még az utcazenészek, akik minden nap 18 és 20.30 között játszanak a Deák téren és a Főtéren.

A képzőművészeti vonal is nagy hangsúlyt kap. A Hírös Agóra munkatársai és a helyi alkotók jóvoltából igazi Montmartre-i hangulat elevenedik majd meg a fesztivál idejére. Helyi és környékbeli alkotóművészek, festők, grafikusok a Főtéren ülve alkotnak, a fesztiválozók testközelből láthatják majd az alkotói munkát, és beszélgetésbe is elegyedhetnek a művészekkel. Emellett a belvárosi kirakatokban több művész alkotásai tekinthetők meg, akár tárlatvezetés keretében is. A fesztivál szombati programja tökéletesen illeszkedik majd a Múzeumok Éjszakája kecskeméti programsorozatába. A szervezők gondoltak a család legkisebb tagjaira is, számukra a HAgóra Falva kínál majd vidám perceket. A Szent István szobor környékén felállított kis házakban bármikor kedvükre játszhatnak a gyerekek.

Jó hír a családoknak, hogy a fesztivál ideje alatt minden nap mese- és gyerekprogramok is színesítik az ott töltött órákat.

A fesztivál minden nap 15 és 24 óra között várja a látogatókat, sőt szombaton ettől is hosszabb ideig, megfelelő hangerő mellett. Minden program ingyenes. Poharak a borászatok standjai mellett a Hírös Agóra információs házánál is vásárolhatók. ­– írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek