Megújult könyvkínálat a Katona József Könyvtárban

Pandémia idején sem kell lemondani az olvasásról.

Az olvasásról, a tudásalapú előadásokról a járványhelyzet alatt sem kell lemondania a fiataloknak. A korlátozások miatt a könyvtárak személyes látogatása továbbra sem engedélyezett, de a szolgáltatások közül a könyvkölcsönzés elérhető.

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Ablak-­kölcsönzés szolgáltatása keddtől szombatig 9 és 17 óra között a könyvtári kávézó ablakánál igénybe vehető. Egyrészt leadhatók a korábban elvitt dokumentumok, a fiókkönyvtárakból kivett könyvek is, valamint kikölcsönözhetők az előre megkért kötetek. Az igények előzetesen leadhatók a könyvtár – www.bacstudastar.hu – honlapján, e-mail-címén és telefonszámán.

A korábban meghirdetett és tervezett előadások online formában meghallgathatók. A Nem középiskolás fokon című olvasás-népszerűsítő sorozat keretében Zrínyi életmű újra gondolva – Talán kissé detektívvé kell válnunk, ha Zrínyit olvassuk címmel Nényei Pál drámaíró, középiskolai tanár tart előadást, melyben közreműködik Farkas Ádám színművész. Egy másik online előadás Orosz László, néhány éve elhunyt kecskeméti irodalomtörténészről szól.

Az Emlékek apámról című előadás keretében fiával, Orosz István grafikusművésszel beszélget Füzi László, a Forrás főszerkesztője.

A zenekedvelő diákoknak ajánlják a Cantate Domino Énekeljetek az Úrnak! című anyagot, mely betekintést nyújt az európai nagyegyházak zenéjének múltjába és jelenébe. Előadó: Dóbiás Péter zenetanár. Emellett a Katona József könyvtár honlapján megismerhető a kecskeméti intézmény legújabb könyv­kínálata is.

Révhegyi Andrea

Forrás: baon.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek