Megújulva várja a kisteleki fürdő a nyitást

Kifejezetten hasznos és jelentős felújításokat végeztek a település fürdőjében a koronavírus okozta bezárások ideje alatt.

Hamarosan átadják az épületet, ahol felújították az öltözőket, új kabinokat alakítottak ki, kicserélték az álmennyezetet, rendbe tették a szaunát, valamit ledes világításokkal látták el a belső tereket. Ezen kívül pedig fertőtlenítették a medencéket, valamint kijavították a csempék hibáit is. Sokkal könnyebb volt ez most, hiszen eleve kiszáradtak már a medencék és emiatt legalább nem kell később külön leállni.

A kistelekijaras.hu szerint az önkormányzat igyekezett kihasználni a vészhelyzet miatt kötelezővé vált bezárások adta lehetőségeket. Tavaly bővítették az épületet, idén pedig fejlesztettek.  Az említett felújításokat pályázati forrásból fedezték, de önerőből vásároltak például sporteszközöket, amik kiválóan alkalmazhatók úszó tanfolyamokon, edzéseken vagy vizes nyári táborok alkalmával. Az egész beruházásra összesen 22 millió forint állt rendelkezésre.

Bár gazdasági és turisztikai szempontból minden település rengeteget veszített, ahol van jól működő, vendégbarát fürdő, de sok helyen jártak el hasonlóan, mint Kisteleken. Többek között Mórahalmon is, ahogy erről korábban írtunk.

Úgy tűnik tehát, hogy a kényszerhelyzet szolgáltatott némi előrehaladást és ez a jó módszer arra, hogy a kiesések egy részét később vissza tudják nyerni. A kistelekiek is sokat várnak ettől, azt remélik, hogy a felújított, kicsinosított, gazdag élményeket nyújtó fürdő új vendégeket is vonz majd. Néhány napon belül pedig remélhetőleg nyithatnak.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek