Megvan a Star Wars 8 és 9 rendezője

Bár hivatalosan még nem jelentették be, a Variety a Deadline Hollywood értesülései nyomán beszámolt arról, hogy a Disney és a LucasFilm már kiválasztotta a Star Wars nyolcadik és kilencedik részének rendezőjét. A feladatot a Looper – A jövő gyilkosá-t és a Szélhámos fivérek-et is jegyző Rian Johnson kapta, aki a forgatókönyvek írásában is közreműködik majd. A 40 éves Johnson eddig még nem dolgozott nagy büdzséjű hollywoodi szuperprodukciókban.

Joseph Gordon-Levitt és Rian Johnson a Looper – A jövő gyilkosa forgatásán

Forrás: Pro Video Film & Distribution Kft.middle

Johnson első  nagyjátékfilmje a Beépülve (Brick) című, 2005-ös gimnáziumi film-noir volt, amelyet a Szélhámos fivérek (The Brothers Bloom) című kattant mesefilm követett. Legismertebb munkája a 2012-es Looper – A jövő gyilkosa (kritikánk) című időutazós sci-fi, amelynek főszerepeit Bruce Willis és Joseph Gordon-Levitt játszották. A 30 millió dolláros költségvetésből készült filmre az előzetes várakozásoknál többen váltottak jegyet: 176 millió dollárt hozott a világ mozipénztáraiban.

Johnson a Breaking Bad című sorozat harmadik évadjában rendezett egy, az ötödikben pedig két részt – ő jegyzi például a legendás Ozymandias című epizódot, amely 10 ponton áll az IMDb-n. A Star Wars jelenleg Londonban készülő, hetedik részét J.J. Abrams rendezi, de a Variety szerint a további folytatásokra a Disney mindenképp egy friss arcot akart szerződtetni. Mivel Rian Johnson eddigi összes munkája egyedi hangulatú film volt, megvan az esély rá, hogy az új Star Wars is jól sikerüljön.

Johnson egyelőre azzal kommentálta a hírt, hogy kitweetelte Az igazak című 1983-as filmből azt a részletet, amelyben a Scott Glenn által játszott űrhajós azt mondja: “Édes Istenem, kérlek, ne hagyd, hogy elcsesszem!”

https://t.co/z0T140SzXv

— Rian Johnson (@rianjohnson) June 20, 2014

A Star Wars 7 főbb szerepeit John Boyega, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Adam Driver, Lupita Nyong’o, Gwendoline Christie, valamint Daisy Ridley, Andy Serkis és Max von Sydow alakítják. Az eredeti trilógia szereplői közül visszatér Harrison Ford (Han Solo), Mark Hamill (Luke Skywalker), Carrie Fisher (Leia hercegnő), Anthony Daniels (C-3PO), Peter Mayhew (Csubakka) és Kenny Baker (R2-D2). A forgatókönyvet J.J. Abrams és Lawrence Kasdan írta, a zenét John Williams szerzi, a bemutató 2015. december 18-án lesz

Olvasnivaló: Kik ezek az új arcok a Star Wars 7-ben?


Hasonló cikkek