Megyén átnyúló összefogás a szentesi színházi életért

Végre újra elindulhat a kulturális élet Magyarországon, hiszen számos korlátozást enyhítettek már. De az újrakezdés fontos eleme a megfelelő szakmai és technikai háttér megléte. Ezt alakítják ki Szentesen, nem is akárhogy!

A békéscsabai Jókai Színházzal kötött megállapodást a város, melynek értelmében szakmai tudással, előadásokkal támogatják a színészek és más színházi szakemberek a szentesi Tóth József Színházat és Vigadót. A megyén átívelő összefogás élő példája a kulturális élet fontosságának, mely a két település szoros együttműködésén alapszik. De ezen kívül még számos ember mindennapjaira hatással lesz, hiszen a térségben lakók és az oda ellátogatók, minőségi élményben részesülhetnek, melyek értéket teremtenek.

A szerződés óriási előrelépés, és az együttműködésnek országos szinten is nagy jelentősége van. Ezt emelte ki Farkas Sándor országgyűlési képviselő, valamint Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára is.

Az elhivatottság és a szakmai háttér tehát egyértelműen adott. De hogyan alakul a technikai megvalósulás?

Ahogy azt a delmagyar.hu is megírta, a színház hamarosan elkészül. Információink szerint a huszonegyedik századnak megfelelő, korszerű technológiával és építészeti vívmányokkal rendelkezik majd.

Szabó Zoltán, Szentes város vezetője azt nyilatkozta, hogy a Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően 1,1 milliárd forinthoz jutottak, melyet az épület felújítására és a színházi élet fellendítésére fordíthatnak. Ezen kívül 700 millió forintos kormányzati támogatást is kaptak, és az önkormányzat is beleadja a részét a költségekbe, ugyanis 360 millió forint önrész biztosít. A kulturális életért felelős államtitkárság pedig a jövő évi színházi évadot támogatja majd 100 millió forinttal.

Ebből is kitűnik, hogy ha minden a tervek szerint halad, nem lesz akadálya, hogy hamarosan sokszínű kulturális élményben legyen része mindazoknak, akik ellátogatnak Szentesre. Ez által az egész dél-alföldi régió gazdagodik számos programmal, értékekkel.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek