Mellkason szúrta a csecsemőjét karjában tartó barátnőjét

A Szolnoki Törvényszék 2019. november 26-án 5 év börtönre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyektől azt a harmincas éveiben járó férfit, aki tavaly áprilisban Zagyvarékason, a nyílt utcán, féltékeny haragjában mellkason szúrta a közös csecsemőjüket karjában tartó barátnőjét. Az ítélet nem jogerős.

Az eset 2018. április 17-én a háromezer fős Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben, Zagyvarékason történt.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a történtek szereplői évek óta egy párt alkottak. Másfél hónappal korábban közös gyermekük is született. A férfit azonban nem szívesen látták párja szülei, nem engedték be az otthonukba, ezért a pár nem élhetett együtt, amitől a férfi féltékeny és agresszív lett, és a rögeszméjévé vált, hogy nem ő a közös gyermekük apja.

Délben érkezett a szülői házhoz. Egy kővel megpróbálta bedobni a párja ablakát, de nem járt sikerrel. Beugrott a kerítésen, és a követ ismét az ablakhoz vágta, amitől az üveg betört és a redőny megrongálódott, majd belökte a bejárati ajtót és a fiatal nő keresésére indult.

A kismama, az alig másfél hónapos kisdeddel a karján a fürdőszobába menekült és magukra zárta az ajtót. A gyermek sírását azonban meghallotta a férfi, az ajtóhoz ment és felszólította, hogy nyissa ki. A fiatal nő nem engedelmeskedett, ezért a férfi berúgta ajtót, bement a fürdőbe és dühöngve azzal vádolta, hogy a gyermek nem tőle származik, majd kirontott a házból és átugrott a kerítésen.

A fiatal nő azt hitte, elment, ezért a karjában a gyermekével segítségért indult, de ahogy kilépett az utcára, meglátta a férfit. Hiába menekült vissza az udvarra és zárta be a kaput, a férfi újra átugrott a kerítésen. Megragadta a haját, és nem törődve a néhány hetes csecsemővel sem, a földre rántotta az asszonyt. A nő védekezni próbált, aminek hatására a férfi kiugrott a kerítésen.

Az asszony ismét segítségért indult. Kiment a kapun, de néhány pillanattal később a férfi újból mellette termett. Kiabált, lökdöste, majd kést rántott, amivel a nő felső teste felé szúrt. A döfés az asszonyt az oldalán érte mintegy 10 centiméteres sebet ejtve rajta.

A fiatal nőnek szerencséje volt, könnyebb, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elsőfokú bíróság azonban figyelemmel a sérülés helyére, jellegére, az elkövetés eszközére és a szúrás erejére, arra a megállapításra jutott, hogy csupán a szerencsén múlt, hogy nem szenvedett életveszélyes sérülést.

Az ügyben 2019. április 12-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék pedig egy előkészítő ülést és két tárgyalást követően, 2019. november 26-án ítéletet hozott.

A büntetett előéletű férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, valamint magánlaksértés és rongálás vétsége miatt 5 év börtönre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztály

A címlapfotó illusztráció.


Hasonló cikkek