Menedékközpont nyílt Makón

Az Angyalsóhaj Alapítvány felajánlásának jóvoltából ideiglenes menedékközpontot nyitottak az Ukrajnából érkezőknek a városban

A település ezzel is próbálja támogatni a háborús menekülteket, akik rendszerint egy -egy éjszakát töltenek az Erzsébet házban. Vagy onnan irányítják tovább őket olyan lakosokhoz, akik szállást tudnak adni nekik. Mind az ideiglenes befogadóközpontra, mind pedig a magánszemélyek szállásfelajánlásira és egyéb adományaira nagy szükség van most, mert folyamatosan érkeznek a újabb és újabb emberek, ukránok és magyarok egyaránt.

Farkas Éva Erzsébet polgármester a helyszínen elmondta, a Románia felől érkező menekültek tipikusan egy estét töltenek a városban, aztán utaznak tovább Nyugat-Európa irányába. Ez naponta nagyjából negyven – ötven embert jelent a város számára, ám hétvégenként még ennél is többet, körülbelül százötvenet.

Éppen emiatt folyamatosan várják a felajánlásokat, mert a rászorulóknak előre összeállított csomagot adnak a további útra. Ezen felül, pedig amikor tudnak a határon túlra is küldenek adományt. Ebből a szempontból megyeszerte is jelentős az összefogás.

Több fórumon is arra biztatják a települések lakosságát, hogy akinek módjában áll, az segítsen. Akár tartós élelmiszerrel, akár szállásfelajánlással vagy az adományvonalakon keresztül.

Kiemelt kép: delmagyar.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek