Menetrendszerinti autóbusszal vették üldözőbe a bőröndtolvajt

Sikeresen állította végül bíróság elé a Hevesi Járási Ügyészség azt a vádlottat, akit egy korábbi áldozata úgy helyben hagyott, hogy nem sokkal a tárgyalás előtt engedték csak ki a kórház sürgősségi osztályáról.

A 22 éves átányi illetőségű férfi az elmúlt időszakban több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett a Heveshez közeli községben, melyek miatt legutóbb a járásbíróság 2018 decemberében szabott ki felfüggesztett fogházbüntetést vele szemben, de az elítélt ezt követően sem hagyott fel a lopással.

 

2019. április 23-án a terhelt autóbusszal utazott haza a lakóhelyére, ahová a délelőtti órákban érkezett meg. Amikor a busz megállt a faluban, a férfi leszállt, és a gyanútlan sofőr segítségét kérve a jármű csomagteréből magához vett egy idegen bőröndöt, mellyel hazaindult. A busz már továbbhaladt, amikor a vezető a biztonság kedvéért megkérdezte az utasoktól, hogy nem az egyiküké volt-e a jellegzetes, kék színű poggyász. Mikor kiderült, hogy a valódi tulajdonos fent ül a buszon, a sofőr kérdezősködni kezdett a helybeliektől a tolvaj lakóhelye felől, majd a menetrend szerinti járattal a megjelölt címre hajtott és megállt a ház előtt, ahová azután több utas kíséretében bement. Mivel addigra az elkövető is hazaért, közös erővel sikerült tőle visszaszerezni a bőröndöt és a benne lévő ruhákat, de több értékes holminak időközben már lába kélt.

 

A járási ügyészség ezen cselekmény kapcsán lopás vétsége miatt kívánta bíróság elé állítani az elkövetőt, aki azonban nem sokkal a kitűzött tárgyalás időpontja előtt Heves belvárosában véletlenül szembe találkozott a korábbi lopásainak egyik sértettjével, aki felismerte a lábán azt a sportcipőt, melyet a vádlott tőle lopott el. A sértett ettől oly mértékben indulatba jött, hogy az utcán neki támadt a férfinak, aminek eredményeként a terhelt agyrázkódással kórházba került. A cipőlopás elkövetőjét a sürgősségi osztályon több napig ápolták, mialatt bántalmazója ellen garázdaság vétsége miatt indult büntető eljárás.

A vádlott felépülését követően, a napokban került sor végül a korábban tervezett bíróság elé állításra, melynek során a terheltet a járásbíróság – a Hevesi Járási Ügyészség indítványára – 1 év fogházra ítélte a bőröndlopás miatt, egyben elrendelte a 2018 decemberében kiszabott szabadságvesztés végrehajtását is. A cipőlopás kapcsán a büntető eljárás még folyamatban van.


Hasonló cikkek