Mentális segítségnyújtási képzést indít az EVP

Az elsősegélynyújtás fontossága talán mindannyiunk számára ismeretes, de nem szabad megfeledkeznünk mentális állapotunk rendben tartásáról sem, ezt szorgalmazza az EVP.

Már sokan érdeklődtek a február 8-án induló tanfolyam iránt, melyet Csongrád-Csanád megyében most a makói és a vásárhelyi térség lakosainak tartanak, a vírushelyzetre való tekintettel online.

Az egynapos képzésen másfél órás elméleti és másfél órás gyakorlati gyorstalpalón vehetnek részt a jelentkezők. Legfőképp a depresszióra, szorongásra és az öngyilkosságra, illetve ezek kezeléseire térnek ki – nyilatkozta a radio7.hu-nak Fodor Boglárka, mentális egészségfejlesztő pszichológus.

Céljuk, hogy az érdeklődök felismerjék a depresszió, a szorongás és az öngyilkossági hajlam jeleit, valamint esetlegesen hatékony segítséget nyújthassanak.

A vírushelyzet okozta problémák miatt egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe s ez mentális egészségüket is megviseli. A képzéssel arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ügyeljünk a közvetlen környezetünkben élőkre és legyünk ott egymásnak. Az online eseményt az Egészséges Vásárhely Program (EVP) szervezi.

S bár ez a projekt a makói és vásárhelyi lakosokra vonatkozik, a megyében település – szerte egyre több mentálhigiéniás és pszichológiai tanácsadásra kínálnak lehetőséget, mely ingyenesen igénybe vehető. Ez ügyben érdemes körülnézni az egészségfejlesztési irodák közösségi oldalain.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: radio7. hu

Nyitókép: illusztráció

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek