Mentővel vitték iskolába a beteg kislányát

Egyedülálló édesanya lett rosszul kedden fővárosi lakásában. A középkorú nő gyengének érezte magát, miközben kislányát indította volna iskolába a reggeli órákban, ezért mentőt hívott.

A pillanatok alatt kiérkező mentők a helyszíni vizsgálatok alapján további kórházi ellátást tartottak szükségesnek, ám az odaadó anyuka ezt elutasította. Elmondta, nem tudja megoldani gyermeke felügyeletét.

Bajtársaink nem hagyták ennyiben a dolgot. A mentésirányítás segítségével felhívták a Dél-Alföldön élő nagymamát, aki vonattal fel tud utazni Budapestre és el tud menni kisunokájáért az iskolába. Miután az iskola útba esett a kórház felé, bajtársaink a vezetőség külön engedélyével, a hordágyon fekvő anyukával együtt magukkal vitték a 7 év körüli kislányt is” – írják az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Az iskolához érve gépkocsivezető megnyugtatva kísérte fel a kis diáklányt a terembe, és a pedagógus gondjaira bízta. Az édesanyát ezek után stabil állapotban szállították kórházba a mentők, ahol pár órával később megoperálták.

Forrás: Országos Mentőszolgálat


Hasonló cikkek