Merészet gondolt a sofőr, de végül neki lett baja

Nem Ali baba rablóit szállította a sofőr, akit Pest és Bács-Kiskun megye határának közelében kapcsoltak le.

Negyven illegális bevándorlót szállított teherautójában egy magyar sofőr, akit szerdára virradóra állítottak meg a rendőrök Kecskemét közelében – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Közleményük szerint a teherautó rakterében negyven külföldi bújt el, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A gyanú szerint a 30 éves budapesti sofőr a határsértőknek segítséget akart abban nyújtani, hogy jogellenesen Nyugat-Európába jussanak.

A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok meghallgatása folyamatban van, a jármű vezetőjét pedig előállították. Ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs ügyek osztályának munkatársai embercsempészés bűntett gyanúja miatt nyomozást indítottak.

A hír egy másik változata szerint Pest megyében fogták el a migránsokat és a sofőrt, aki egyébként 52 éves a police.hu hírében. Remélhetőleg a hír más részleteiben nincs ekkora különbség, azaz tényleg visszaviszik a migránsokat a határzárhoz.

(MTI)

 

Hazai Tükör | PannonHírnök

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek