Merre halad a szlovák gazdaság?

A ma7.sk gazdasági rovatának vezetője, Matus Tibor a gazdaságot érintő legfontosabb kérdésekre a válaszokat Antalík Imrétől, a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánhelyettese segítségével igyekezett megszerezni.

A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán sokrétű kutatás folyik, azonban az egyik legfontosabb feladatnak a szlovák gazdaság részletes elemzését tartják, hiszen így tudnak prognózisokat kidolgozni a várható folyamatokról.

Több dolog szinte pontosan előrelátható, hiszen az ország gazdaságának legfőbb jellemzőjéből sok adat kiolvasható. Láthatóak többek között azok a kockázatok is, amelyek összefüggenek a legfontosabb felvevőpiacok gazdasági állapotával és a szlovák gazdasági teljesítmény legnagyobb szereplőivel.

Olyan adatokat is elemeztek a beszélgetés során, amelyek nem csak a szakembereknek lehetnek érdekesek, hanem mindazoknak, akiknek fontos, vajon mennyi jut otthon a konyhára.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek