Mesés helyen zenéltek a Miskolci Szimfonikusok

A Tündérkertben koncertezett, majd az évadnyitó társulati üléssel hivatalosan is megnyitotta új évadát a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Hamisítatlan mediterrán hangulatban volt részük azoknak, akik ellátogattak a diósgyőri vár mellett található Tündérkertbe. A Nyáresti mediterrán koktél című koncert karmestere Paul Marsovszky, szólistája Czakó Péter szaxofonművész volt.

Paul Marsovszky karmester

A gyönyörű környezetben tartott hangversenyen népszerű melódiák csendültek fel. Bizet, Rossini, ifj. Johann Strauss, Suppé, Julius Fučik, Manuel de Falla, Emile Waldteufel művek mellől, Piazzola híres Libertango című szerzeménye sem hiányozhatott.

Érkezik a közönség

Sokan voltak kíváncsiak a rendezvényre. Akiknek nem jutott hely az ideiglenesen kialakított nézőtéren, azok leülhettek a szomszédos pici tó mellett lévő padokra, és tündérrózsák társaságában hallgathatták a muzsikát. Kirobbanó sikert arattak mediterrán koncertjükkel a Miskolci Szimfonikusok.

Angyalkák a Tündérkertben

Kedden megtartotta évadnyitó társulati ülését a zenekar, így hivatalosan is elkezdődött a 2021/2022-es szezon. Az előző évad a bezárások miatt nem a szokásos módon zajlott, de ennek ellenére az együttesben nem állt meg a munka. Amikor hagyományos fellépéseket nem tudtak tartani, akkor online adtak koncerteket. Emellett iskolák számára vettek fel oktató anyagokat, és lemezfelvételt is készítettek.

A koncert közönsége

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján az esetleges lezárásokra is felkészültek az új szezon indításakor. Két teljesen új bérlettípussal jelentkeznek. A Szimfonikus bérlet egy 8 hangversenyt tartalmazó sorozat, melyben helyet kaptak az új műsor mellett azok a koncertek, amelyek elmaradtak. A 3 alkalmas Yamaha bérlet pedig a zongora szerelmeseinek kínál exkluzív programot.

Czakó Péter szaxofonművész és a Miskolci Szimfonikusok

Legközelebb a Zempléni Fesztiválon, majd az edelényi kastélyban adnak koncertet. Bővebb információ a Miskolci Szimfonikus Zenekar hivatalos honlapján, valamint Facebook oldalán található.

(Fotók: Vona Ildikó/ PannonHírnök)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek