Mészáros Beatrix: Újfajta „Hunguest-minőséget” szeretnénk nyújtani

Felújítja 14 szállodáját a Hunguest Hotels szállodalánc, amiről Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. tulajdonosa és a Hunguest Hotels igazgatósági elnöke beszélt a Magyar Nemzetnek.

A fejlesztéseket részben a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy programjában elnyert pályázati forrásból, részben az anyavállalat saját forrásából finanszírozzák.

Összesen 14 szállodáját újítja fel a Hunguest Hotel szállodalánc, ami négy országban, összesen 26 szállodát tudhat magáénak. A több ütemben megvalósuló felújítási program a tervek szerint 14 hotel kategóriaváltását célozza, amelyek a fejlesztés eredményeként négy csillag, illetve négy csillag superior minősítésű szintre léphetnek.

A projektek finanszírozásához a cég a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy programjában 17 milliárd forintot nyert el, emellett 27 milliárd forint önerőt biztosít az anyavállalat Opus Global Nyrt. Az érintett hoteleket két ütemben újítják fel, a rekonstrukció első üteméhez tartozó hét szálloda felújítási munkálatai már júniusban elkezdődnek. Ez a hét ház teljes bezárás alatt újul meg, a fennmaradó szállodákat pedig részleges zárás mellett fejlesztik. A felújítások időtartama szállodánként eltérő, 6 hónaptól több mint 2 évig terjedhet. A fejlesztés során néhány egységben új szobákat is kialakítanak, Szegeden például közel 20 százalékkal bővül a férőhely.

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek