Meteorológiai szolgálat: a csütörtökön várható érdemi csapadék sem javít jelentősen a szárazságon

A csütörtökön várható érdemi csapadék sem javít jelentősen a szárazságon – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

    Felhívták a figyelmet, hogy az elmúlt három hónapban alig esett. Az ország középső részén nagyobb területen is 70-80 milliméter fölötti az “anomália”, a hegyvidéki területeken viszont – ahol általában jóval több csapadék hullik – 90-100 milliméternyi csapadék hiányzik a földekről.

    Most csütörtökön várható érdemi csapadék. Ekkor az ország szinte teljes területén valószínű 5 milliméternyi csapadékmennyiség, többfelé 10 milliméternél is több hullhat. Viszont még kisebb körzetekben is csak legfeljebb mérsékelt esélye van a 20 milliméternyi csapadékösszegnek – ismertették.

    A várható csütörtöki esőzés “mondhatni életmentő” lehet, de – mint kiemelték – a szárazság jelentős mérséklése szempontjából ennél (jóval) több kell. Pénteken és szombaton – nagyobb bizonytalanság mellett – csapadékhullám érkezhet, ami javíthat a helyzeten, de ebben még “nagyobb a bizonytalanság” – írták.

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek