Mexikó ellen 100. válogatott meccsét játszotta Bíró Alexandra

Az elmúlt héten két nemzetközi barátságos mérkőzést játszott a szlovák női labdarúgó válogatott. Az elsőt április 12-én a szomszédos Ausztria fővárosában. Mexikóval szemben Szlovákia válogatottjának két oszlopos tagja, az alistáli származású Bíró Alexandra és csapattársa, Dominika Škorvánková is jubilált. Az előbbi Ausztriában (SKN St. Pölten), az utóbbi pedig Franciaországban (Montpellier HSC) légióskodik.

Történt ugyanis, hogy mindketten a századik válogatott párharcukat játszották címeres mezben. Az előzetes forgatókönyv alapján Škorvánková a kezdőtizenegyben kapott helyet, őt a találkozó 55. percében Bíró Alexandra cserélte – egymást váltotta a két jubiláns.

A cserénél Škorvánková a kapitányi karszalagot is átadta rutinos csapattársának, az alistáli származású Bíró Alexandrának. A párharc egyébként 0:0-s döntetlennel fejeződött be. „A mi nemzedékünk tagjai közül néhányan már pályafutásuk befejezését fontolgatják. Én viszont még nem gondolok a visszavonulásra. Annál is inkább, hogy a labdarúgás életem szerves részét alkotja. Természetesen folytatom, de egy újabb százas már nem reális” – nyilatkozta a csallóközi gyökerekkel rendelkező középpályás a jubileumi meccset követően a Szlovák Futballszövetség honlapján.

Időközben a két hölgyfocista már a második százast is elkezdte, ugyanis a Szlovénia elleni összecsapáson is pályára léptek. A 101 mérkőzés azonban felettébb balul sikeredett. Peter Kopúň edző védencei ugyanis 0:5-ös vereséggel zártak.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: parameter.sk

Fotó: Roman Ferstl


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek