Mi lesz veled, katolikus egyház?

Német katolikus templomok az azonos nemű párok megáldására szólítottak fel.

A „szerelem győz” mottó alatt a müncheni Szent Benedek-templom Bajorországban a négy közé tartozik, amely szembeszáll a Vatikánnal és megáldja az azonos neműek kapcsolatát.

A dél-németországi Bajorország állam katolikus templomai vasárnap istentiszteleteket tartanak az azonos nemű párok megáldása érdekében – jelentette a helyi média.

A müncheni Szent Benedek-templom és három würzburgi egyház döntése annak ellenére vatikáni tanításokat hoz, hogy a katolikus egyháznak  nem szabad megáldania az azonos neműek kapcsolatát.

„Nem volt olyan könnyű templomot találni” – mondta Renate Spannig, a Maria 2.0 szóvivője, amely társszervezi a müncheni szolgálatot helyi idő szerint 16: 30-kor.

A Maria 2.0, egy helyi szintű reformkezdeményezés, több hasonló szolgáltatást szorgalmazott Németország körül „szerelem győz” mottóval, egy héttel a homofóbia elleni nemzetközi nap előtt.

Németország katolikus hírügynöksége (KNA) arról számolt be, hogy május első felére több mint 100 szolgálatot szerveztek az azonos neműek szakszervezeteinek megáldására.

Várhatóan részt vesznek más frankfurti, kölni, aacheni és berlini egyházak is.

Az egyházak dacolnak a Vatikán álláspontjával

Az egyik kezdeményezés szervezőjét, Bernd Mönkebüschert, a paderborni érsekség egyházmesterét a Deutschlandfunk műsorszolgáltató idézte, aki nem hallott meggyőző érvet, amely megtiltaná őt ilyen áldásoktól.

Amikor az emberek áldást kérnek szeretetükért és párkapcsolatukért, ki vagyok én, hogy egyházként jelenjek meg és azt mondjam … ez [bűn]” – mondta Mönkebüscher.

Márciusban a katolikus egyház megerősítette a melegek fogadásának politikáját az egyházban, de kijelentette, hogy a papok “nem áldhatják meg a bűnt“.

A Vatikán közleménye felidegesítette a német katolikusokat, akik alig várják, hogy az egyház magáévá tegye az azonos neműek közötti partnerség progresszívabb megközelítését.

Több mint 230 teológiai professzor Németországból, Ausztriából, Svájcból és Hollandiából elhatárolódott a Vatikán álláspontjától az azonos neműek szakszervezeteivel szemben.

Világ tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek