Mi lesz veled, Szinva? – A patak sorsáról döntenek a miskolciak

Zöld folyosót alakítanának ki a Szinva medrével párhuzamosan Miskolcon. A fejlesztés közösségi tervezéssel, a városlakók véleményét kikérve valósul meg.

A belvárosban a Szinva terasz, Diósgyőrben pedig a II. János Pál pápa tér már bizonyította, hogy mennyire szeretik a miskolciak azokat az épített helyeket, parkokat, ahol szinte karnyújtásnyira lehetnek a pataktól.

Veres Pál polgármester, Szunyogh László főépítész, Varga László és Szilágyi Szabolcs képviselőjelöltek a napokban arról egyeztettek, hogyan lehetne hasznosítani a Szinva medrét és partját úgy, hogy összekösse a különböző városrészeket. A Szinva patak szinte teljes hosszában keresztülfolyik a városon, ezt a kelet-nyugati tengelyt alakítanák egy zöld és jól használható folyosóvá a meder mentén.

Szinva patak (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHínrök)

Sport és szabadidős célú fejlesztések valósulnának meg, kiépülne egy egész hosszon végig futó kerékpárút is. A városvezetés szeretné kikérni a miskolciak véleményét, hiszen ők fogják használni ezeket a tereket. A fejlesztés közösségi tervezése legkorábban májusban kezdődhet el, és körülbelül fél évig tart majd. A cél, hogy Miskolc egyik nevezetessége, a Szinva patak elnyerje méltó turisztikai funkcióját, valamint helyét a városképben.

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek