Mi mindenre kell figyelni egy beltéri rendezvény szervezése során?

Rendezvényekre járni mindenki szeret, de arra kevesen gondolnak, hogy egy rendezvényszervezőnek mennyi munkája van abban, hogy emlékezetessé tegye számunkra az eseményt. A legfontosabb: mindig mindennek a helyén kell lennie!

A kültéri és a beltéri rendezvények

A beltéri és a kültéri rendezvények szervezése is sok munkát igényel, de más-más szempontok alapján történik. Beltéri rendezvények főleg az ősztől tavaszig tartó időszakban vannak, nyáron gyakoribbak a kültériek. Mindig a rendezvényszervezők ötletességétől, tapasztalatától függ, hogyan tudják őket sikeresen megvalósítani.

Ha téged is érdekel a rendezvényszervező szakma, vegyél részt egy képzésen, ahol elsajátíthatod az alapokat. A MOE Rendezvényakadémia folyamatosan indítja az online végezhető mesterkurzusát, ahol a szakma kiváló képviselőitől tanulhatsz, gyakorlatias tudással gazdagodhatsz.

A beltéri rendezvények szervezéséhez is sok ötletet kaphatsz a tanároktól, akik számos esettanulmánnyal, csekklistával is segítik a munkádat.

Ilyenre a beltéri rendezvények berendezéséhez is szükséged lesz. Lássuk, mi mindenre kell figyelni!

A beltéri rendezvény berendezéséhez szükséges eszközök

A benti rendezvényeken a tér, a helyiség paraméterei adottak, de a berendezésről gondoskodni kell.

A legfontosabbak a műsorhoz tartozó dolgok: a színpad, a hangtechnika, a hangfalak, továbbá a vendégek által használt bútorok: székek, asztalok. Ezeket úgy kell elhelyezni, hogy mindenki számára megfelelőek legyenek: a hátsó sorból is lehessen jól hallani, a terem szélén ülő is jól lássa a színpadon zajló eseményeket.

Másik nagy fajtája a berendezéseknek a catering eszközök, pultok. Minden esetben a rendezvény típusától függ, hogy milyen étkezést kínálnak majd a vendégeknek, de asztalokra itt is szükség lesz. Ám olyan apróságokra is kell gondolni itt, mint például az asztalterítők, asztali díszek, szalvéták.

A harmadik nagy csoport pedig a biztonsági előírásokkal kapcsolatos: tűzvédelmi felszerelések, elsősegélynyújtó berendezések kerülnek ide.

Még mire kell figyelnie a szervezőnek?

A profi rendezvényszervezők mindig bejárják a helyszínt a szervezés kezdetén. Megfigyelik, van-e elég hely a parkoláshoz, logisztika szempontjából is megfelel-e az épület és odabent mi segítheti a tájékozódást. Eligazítótáblát, ültetési rajzot mindenképp ki kell helyezni a bejáratnál!

Az időjárás függvényében ki kell alakítani egy ruhatárat is minden rendezvényen. Az ehhez szükséges dolgokról – fogasok, ruhatári sorszámok, biléták – is gondoskodni kell.

A fogadóhelyiség gyakran egyben a regisztráció színhelye is: laptop, nyomtató, papírok, tollak és egyéb irodaszerek beszerzésére is elengedhetetlen!

A beltéri rendezvények előnye, hogy mosdó, öltözőnek felhasználható terem mindig van az épületben. De érdemes nyitott szemmel körbejárni ezeket a helyiségeket is, és a hiányzó eszközöket pótolni.


Hasonló cikkek