Mi van a zsebedben? – rendhagyó POKETes irodalmi órák

A legutóbbi a versantológiájuk körül forgott, A szarvassá változott fiú címmel, mint ahogy maga a kötet is, ennek nagykövete Vecsei H. Miklós, a beszélgetésben természetesen ő is részt vett. 

A cikk végén láthatnak egy videót is az elsőről.

A következő ilyen rendhagyó beszélgetés a Lábas Viki (Margaret Island) által képviselt Ady Endre éjszakáit járja körbe. Facebook eseménye is van. Remélem, hogy sikerre viszik ezt is, ugyanis szerintem így még jobban meg tudják szerettetni az irodalmat a fiatalokkal.

A YouTube videó leírását is idebiggyesztem, mert nagyon jól leírja, mi minden volt és lesz.

A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából című versantológiáról beszélgettünk a Mi van a zsebedben? első “élő” eseményén. Ott Anna, Horváth Panna, Diószegi Endre és Vecsei H. Miklós meséltek a versekhez való viszonyukról, a POKETről és még sok – sok másról. Diószegi Endre Tanár Úr beszélt arról, hogy lehet jól verset tanítani a fiataloknak, hogy ne “klónok” hanem érző és értő versolvasók legyenek. Kiderült, hogy miért pont Juhász Ferenc verse lett a kötet címe, ahogy az is, hogy melyik verset írta át a felkérésre teljesen a költő, és hogy melyik versen ment a legtöbb “vita”, hogy bekerüljön. Mészáros Martin 6 olyan verset olvasott fel a válogatásból, amikből reméljük mindenki megérezte, hogy mit is jelent a “hatásalapú” válogatás. Legközelebb november 23-án találkozunk Lábas Vikivel, hogy Krúdy Gyula Ady Endre éjaszkái c. könyvéről beszélgessünk!

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek