Michelisz Norbert Világkupa-győztes

A kiegyensúlyozott, taktikus versenyzés világkupa-győzelmet hozott Michelisz Norbert számára 2019-ben, ezzel a 35 éves versenyző a magyar gyorsasági autósport történetének legnagyobb sikerét érte el. Michelisz feketeöves túraautósokat győzött le, nagyrészt rutinnal, de fontos pillanatokban a nyers tempójára is támaszkodhatott. Drámai malajziai versenyhétvégével ért véget a szezon.

Példátlan sikert ért el Michelisz Norbert a magyar gyorsasági autósport történetében azzal, hogy megnyerte az FIA túraautó-világkupát (WTCR). A 35 esztendős versenyző a BRC Hyundai N Squadra Corse színeiben váltotta valóra az álmát, ezzel olyan tettet vitt véghez, amihez eddig csak Talmácsi Gábor gyorsaságimotoros világbajnoki címe mérhető.

DRÁMA MALAJZIÁBAN

Michelisz mindkét időmérőt az élen zárta Szepangban, ezzel 15 pontos előnybe került a vasárnapi három futamra. Bár úgy tűnt, hogy a magyar pilótának könnyű dolga lesz, az időjárás közbe szólt. Az első futamon még Michelisz nyerni tudott, és növelni tudta előnyét Esteban Guerrierivel szemben.

A második futamon azonban fordult a kocka, az argentin pilóta nyert, míg a kaotikus, másfél óra hosszúságú futamon Michelisz nyolcadik lett.

Ez azt jelentette, hogy a mindent eldöntő futamot a magyar pilóta 10 pont előnnyel várta.

A harmadik futamon Michelisz és Guerrieri egymás mellől rajtolt az első sorban, a vezetést azonban gyorsan átvette Guerrieri, sőt Norbi hamar a negyedik helyre csúszott vissza. Ez azt jelentette, hogy a virtuális tabellán már az argentin vezetett.

Azonban a futamban, magyar szemszögből, volt még egy szerencsés fordulat, ugyanis Guerrieri autója egy koccanás után túlmelegedett, lelassult, és távol került a pontszerző helyektől.

Michelisz Norbert világkupa-győzelme így biztossá vált. Norbi végül a futamon 5. helyen végzett, és így 21 pont előnnyel megnyerte a sorozatot.

Forrás: origo.hu


Hasonló cikkek