Migrációs folyosót zártak le Odesszában

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szervezett bűnözői csoportot derített fel Odesszában, melynek tagjai illegális migránsokat láttak el iratokkal – adta hírül a zn.ua.

A bűnszövetkezet olyan külföldi állampolgárokból állt, akik kapcsolatban voltak Ukrajnában működő konzuli hivatalokkal és magáncégekkel – közölte az SZBU sajtószolgálata.

A csoport hamis iratokat állított elő, melyeket külföldi országok konzuli szolgálatin legalizáltak. Az igazolványokat „migrációs kockázatot” jelentő országok állampolgárainak adták, akik ezek révén ukrajnai tartózkodási engedélyhez jutottak – áll a sajtószolgálat közleményében.

A csoport tagjait őrizetbe vették, lakhelyükön a bmigráciűncselekmény elkövetését igazoló tárgyi bizonyítékokat foglaltak le.

A hírrel kapcsolatban a zn.ua emlékeztet, korábban az SZBU munkatársai kiderítették, hogy zaporizzsjai felsőfokú tanintézmények hivatalnokai diplomát adtak el, és itt-tartózkodásra jogosító iratokat szereztek közel-keleti és észak-afrikai országok polgárainak.

Hori


Hasonló cikkek