Migránsok: BBC szerint nyitva a magyar határ

Ismét megjelentek a migránsok a Kelebiai határnál, az M1 Híradója úgy tudja ezekben a percekben is gyülekeznek az illegális bevándorlók a határátkelő közelében. Az M1 helyszíni tudósítója egyelőre egy 30 fős csoport megjelenéséről számolt be a határnál. Őket a szerb rendőrök körbe vették és egy rabszállító érkezését várták — tette hozzá a tudósító.

„Egyikük azt állította, mintegy kétezren tartanak ide Kelebia irányába, mert állítólag a BBC-ről úgy értesültek, hogy a magyar határ nyitva áll előttük” – hangzott el a helyszínről.

A migránscsoport miatt szünetelt a belépő teherforgalom Tompánál

Biztonsági okok miatt rövid időre szünetelt a belépő teherforgalom a tompai határátkelőhelyen szombat délelőtt – tette közzé honlapján a rendőrség.

A tompai közúti határátkelő belépő teherforgalmi kapuját 10 óra 30 perckor lezárták a magyar rendőrök, mert a szerb oldalon, a kelebiai átkelőhelyen egy 27 tagú migránscsoport jelent meg – írták.

A szerb rendőrök a belépő teherforgalmi sáv közelében őrizték a feltartóztatott csoportot, majd 11 óra 15 perckor elszállították őket, és ezután a teherforgalmi kaput újra megnyitották. A személyforgalomban és a kilépő teherfogalomban nem volt fennakadás – tették hozzá.

Forrás: M1


Hasonló cikkek