Mihály Ferenc restaurátor kapta a Granasztói György-díjat

Mihály Ferenc erdélyi származású restaurátor vehette át az idén a Granasztói György-díjat, amellyel a Kárpát-medence magyar műemlékeinek megóvásáért tevékenykedők munkáját ismerik el.

A díjat Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára adta át a Rómer Flóris Terv – Megújuló magyar műemlékek a Kárpát-medencében című nemzetközi konferencia keretében – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

Latorcai Csaba laudációjában emlékeztetetett arra, hogy a díjat olyan személyek kaphatják, akik különösen sokat tettek a Kárpát-medencei magyar műemlékek megóvásáért.

Mint a közleményben áll, a magyar kormány számára kiemelt nemzeti ügy a magyarországi és a határon túli műemlékek restaurálása és megóvása. A Rómer Flóris Terv keretében mintegy száz határon túli magyar műemlék helyrehozatala kezdődött meg, amelyhez a kabinet több mint 150 millió forint támogatást biztosított.

A kormány támogatásának köszönhetően folytatódnak a budai Vár és a Várnegyedben található fontosabb műemléki épületek, helyszínek restaurálási munkálatai, amelynek eredményeképpen számos történelmi építmény újul meg a

Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek