Mike Flanagan újabb King adaptációja

Mike Flanagan arról nyilatkozott, hogy az egyik álomprojektje lenne Stephen King A Setét Torony című regényfolyamából adaptációt készíteni.

Flanagan a modern horror filmek- és sorozatok megkerülhetetlen alakjává nőtte ki magát az utóbbi időben, aki egyaránt képes minőséget készíteni a nagyvászonra (Álomdoktor) és a streaming szolgáltatók platformjaira is (A Hill-ház szelleme, Mise éjfélkor). Flanagan nem csupán a 2019-es Álomdoktorral bizonyította, hogy Stephen King nagy rajongója, hanem a Mise éjfélkor című sorozatában is rengeteg áthallás érhető tetten a Borzalmak városára. Az IGN-nek adott interjúban pedig úgy nyilatkozott, A Setét Torony regényfolyam adaptációja az álomprojektje lenne.

A kijelentés nem meglepő, főleg nem egy olyan rajongótól, mint amilyen maga Flanagan is. A Setét Torony filmadaptációjának fejlesztése még 2007-ben került JJ Abrahams-hez, majd onnan tovább Ron Howard-hoz és a Paramount Picteres-höz 2010-ben, hogy végül 2017-ben kerüljön mozikba a Sony Pictures forgalmazásában. Tervben volt még egy a készülő filmeket összekötő sorozat is, azonban az Amazon ezt elkaszálta a pilot epizód leforgatása után.

A 2017-es film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket anyagilag, ráadásul még a regények rajongóit is cserben hagyta, hiszen nagyon kevés valósult meg a szerző által megálmodott világból. Ha van valaki, aki képes lenne megmenteni King magnum opusát, az minden bizonnyal Flanagan.

Forrás: screenrant.com


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek