Mike Flanagan újabb klasszikust dolgoz föl

Mike Flanagan ismét egy klasszikus irodalmi műhöz nyúl hozzá, ezúttal egy Edgar Allan Poe novellát kíván feldogozni.

Flanagan a horror műfaj egyik ikonikus alakjává nőtte ki magát az utóbbi években a zsánerben való tevékenységével. Pályafutását egyaránt gazdagítják jól és rosszabbul sikerült alkotások (Oculus, A Hill-ház szelleme, Álomdoktor, Mise éjfélkor), de érezhetően mindig lelkesen és jó ízléssel készíti újabb filmjeit és sorozatait. Most Shirley Jackson (A Hill-ház szelleme) és Henry James (A csavar fordul egyet) klasszikusa után Edgar Allan Poe Az Usher-ház vége című novelláját kívánja egy nyolc epizódból álló sorozat formájában adaptálni a Netflixre.

Szerencsére Flanagan esetében a horror műfaj nem csak esztelen ijesztgetésekben merül ki, hanem képes mélyebb karakterdrámát vinni alkotásaiba, történeteiben pedig elegendő időt hagy a cselekmény részletes kibontására. Úgy tűnik, a Netflix is elégetett a munkájával, hiszen sorra zöld utat kapnak az újabb és újabb ötletei.

Az Usher-ház vége című sorozat egyelőre még csak fejlesztési fázisban van, ezért sem a szereplőkről, sem a premier dátumáról nincsen jelenleg semmilyen információ.

Forrás: bookstr.com


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek